~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salamunalaik wbt sahabat/biah...

Alhamdulillah coz ana masih mempunyai peluang utk menaip sesuatu didalam blog kesayangan ana nie. tatkala ana spent time utk blog nih, task yg diberikan olh officemate baru je ana siapkan. alhamdulillah coz beres task ana utk hari nie. insyaAllah, esok ada task lagi utk ana. sebenarnya, buhsan jugak kalau tiada apa yg nak dibuat. tapi bila da ada apa yg nak dibuat, busy-nya ana nih mengalahkan perdana menteri. he3. sabau jela.

So, hari nie...ana pun tak de apa-apa sangat nak share dgn sahabat-sahabat. cuma, ana nak mengingatkan diri ana dan juga para sahabat bahawa skg nie da masuk hari ke 24 kita semua berpuasa. alhamdulillah coz tak lama lagi kita semua yakni semua penganut agama suci Allah swt (Islam) akan meraikan kemenangan or dgn kata lainnya meraikan hari raya Aidilfitri. hati ana nie terasa tak sabar-sabar nak balik kampung utk beraya bersama-sama dgn family ana yg tercinta. tapi pada masa yg sama ana rasa sedih laks bila bulan Ramadhan yg penuh berkah nie bakal berlalu tak lama lagi. cepat tol masa berlalu. macam angin. ganjaran pahala yg tiada tolok bandingnya dgn bulan-bulan yg lain apabila melakukan amal ibadat dgn berbekalkan hati yg rela hanya utk mendapat redha-Nya, semata-mata kerana-Nya dan semata-mata kerana ingin memasuki syurga-Nya. tapi, nak buat macam mana...?? cuma sebulan je Allah swt berikan masa utk kita melangkah ke bulan Ramadhan. meskipun begitu, ana berharap agar apa jua yg ana laksanakan didalam bulan Ramadhan nie akan berterusan ke bulan-bulan yg seterusnya. insyaAllah. ana berharap agar sahabat-sahabat juga boleh melakukannya. tapi...lakukan amalan yg baik-baik je tau. jgn pulak nak lakukan amalan-amalan yg lagha. tak elok, Allah swt pun tak suka. pendek kata, doa-doakanlah utk diri agar iman sentiasa teguh dan utuh kerana cinta pada-Nya. insyaAllah...

And for the last word, dikesempatan yg ada nih ana nak ucapkan something khas buat sahabat-sahabat ana...tak kira sama ada yg ana kenal melalui blog, kenal kat skula, kenal kat kampus, kenal kat ofis...or kat mana-mana je. diharapkan agar kalian boleh menerima ucapan khas dari e-card yg telah pun ana siapkan utk tatapan sahabat tersayang. jgn lupa klik pada e-card tuh utk dapatkan paparan yg lebih jelas. insyaAllah. bila da raya nanti, jgn sesekali berbuat dosa ye. tahanlah diri drp melakukan perkara yg tak sepatutnya pada hari yg mulia...(^_^)

P/s : Ikhlaskan hati mohon kemaafan, leburlah dosa di tapak tangan, lupakan segala silap dan salah...

6 comments:

Alumni Kiblah September 15, 2009 at 7:54 AM  

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR N BATIN........ Sekiranya abis bulan puase nie tp kt same mcm sblm puasa ari tu, check balik amalan kita skrg... sementara ad mase lg nie... selmat beramal....

Alumni Kiblah September 15, 2009 at 7:55 AM  

YANG BAIK ITU DARI ALLAH DAN YANG BURUK ITU DARI KELEMAHAN SAYA SENDIRI

abuyon September 15, 2009 at 5:36 PM  

salam Ikin,

Mari, atas nama Tuhan yang agung
dan rahman, kita hulurkan dua tangan,
dan sejuta hati kita bersalaman dari
denyutnya yang paling
tenang dan dalam

Selamat Hari Raya — dari kami sekeluarga
Maaf zahir dan batin, nampak dan tak
nyata, dari hujung ke hujungnya

p/s: nak duit raya makcik Ikin ..
pinta anak-anakku ..hehe

Ratu Syahadah September 16, 2009 at 7:46 AM  

Waalaikummusalam wbt.. maaf dpinta andai ada slh slp yg tidak ana sedari wlaupun cuma dr nukilan isi hati. "Selamat Hari Raya Aidilfitri" jg ana ucpkn pd nta n keluarga. bila beraya nanti, jgn tlebih mkn lak. igt2 la pd Allah swt yg amat sukakn ksederhanaan dlm apa jua yg kita lakukn. insyaAllah. klau ada ketupat tuh, pos la sikit kt ana. he3. =)

P/s : Duit raya?? erk.. nk bg dgn pos laju atau pos biasa?? he3. kirimkn salam ukhwah lillahitaala pd isteri n anak2. wlaupun tak pernah jumpa, tp kemesraan terasa.. =)

chongtee October 1, 2009 at 3:01 PM  

salam aidilfitri ikin chomey~

Ratu Syahadah October 2, 2009 at 11:25 AM  

Salam Aidilfitri jg drp ana.. =)

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga