~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

Trip Ke Peghak...

Salamunalaik wbt sahabat-sahabatku sekalian...

Hari nih ana nak catatkan sikit kisah perjalanan ana ke negeri Peghak pada 21 November yg lepas. alhamdulillah coz ana pergi ke sana seperti yg dirancang bersama staf-staf department Bahagian Teknologi Maklumat. pada awalnya ana tak mo gi sana coz nak rest jerk kat umah. maklum jela...asyik keje je. nak gak spend time for my body kan. alih-alih, kerana pujukan salah seorang staf kat sini, ana gi jugak. hu2...

Actually ana ke Perak ritu sebab ada majlis perkahwinan salah seorang juruteknik kat tempat ana keje nih. so, nie antara rentetan perjalanan ana ke Perak hari tuh :-

21 November 2009

8.50 a.m - Ana bertolak dari Putrajaya, nek bas ghamai-ghamai

10.11 a.m - Then, stop kat RnR Sg.Buloh dan teruskan perjalanan

2.08 p.m - Sampai kat umah pengantin

Pose mantop from orange gurl...he3.

Tak dapat posing kat taman, posing kat tangga pun jadi la...hik3.

Pengantin...both of them yg pakai baju warna purple tuh. nampak tak??

Then...

3.23 p.m - Bertolak balik dari umah pengantin, nek bas yg sama

9.23 p.m - Ana sampai kat umah sewa ana kat Kajang

Hu2...letih banget sih! kejang kaki coz terlampau sejuk. tambahan laks terkena hujan time berjalan masuk ke Kampung Anak Kurau. first time kaki ana nih sampai kat kampung tuh. agak best, tapi letih. ho3...rasa tak mo gi jalan-jalan da lepas nih. leh percaya ke dengan statement nih?? well, kat majlis tuh menu macam kat tempat lain-lain jugak. yg bezanya tetamu dihidangkan laks dengan pencuci mulut - buah durian. wa3...time sejuk-sejuk makan buah duyan. berpeluh ana dibuatnya. tapi ana tak makan manyak pon. 2-3 ulas jerk. da kenyang. apa-apa pun, ana bersyukur sebab sampai jugak kaki ana nih gi ke sana untuk penuhi undangan walimah abang Suhaimi. last words, ana doakan agar abang Suhaimi dan isterinya kekal bahagia sentosa sehingga ke akhir hayat dan diredhai Allah swt. insyaAllah, amin.


P/s : Cik Ikin tuh kalau boleh dalam semua event pon nak dress up warna oren. kata cik Ikin, oren itu ceria!~ he3.(~_^)

4 comments:

Azriey SinarMawaddah November 23, 2009 at 1:20 PM  

salam, amboii lawa baju dia.jeles jeles jeles hehehehe!

dulu, az ingat jap je bleh kenal ikin, rupanya lama gak noh leh kenal ikin nih...kira dah tau juga serba sikit pasal pe'el "sikap" dia hehehe! orangnya xsombong dan kekdng nakal² gitu huhuhu!

Ratu Syahadah November 23, 2009 at 1:51 PM  

Wslm wbt. wa3.. az jeles dg sy knp?? az leh pakai ke baju kebaya moden tuh?? leh x klu sy nk tgk az pakai baju tuh?? he3.. =P

Hmm.. th xp. sy ni bkn sombong orgnya. sometimes i'm keep quite bcz wanna give my mouth anough rest. he3. xleh gk klu asyik bckp jerk. =)

Azriey SinarMawaddah November 24, 2009 at 7:21 AM  

jeles pd insan yg miliki ikin huahuahuahua!

entahlah, apa yg difikir az sbnrnya. :)

merapu meraban je az ni.

Ratu Syahadah November 24, 2009 at 11:30 AM  

Bertawakkal n redhakn hati. tu lbh baik, insyaAllah! =)

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga