~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

Cute Babies...!!


Comel sguh baby nie...!! geramnye ana...!! klau baby tue baby ana, mmg sah2 kna cubit 24 kali dlm tempoh 24 jam. bkn cubit utk mendera keh. tp cubit cz geram dgn kecomelan'z baby tuh. he3. klau ana nmpk baby kt dpn mata, ana akan tgk smpai mata xberkelip. geram...!! slalunya, time ana ambik baby mak2 sedara ana, ana akan main2 dgn baby tue smpai nanges2. cedey baby tue cz dpt tukang asuh mcm ana nih. he3. pndek kta, i love kid's...yes...i really love them...!! mudah2an hati nie stiasa "cair" dek karenah baby yg pelbagai nih. bkn sng nk jaga baby tau. kna lak baby yg byk pe'el. huih...mahunya sakit jiwa mak2 yg punya baby yg byk songeh nie. he3. sabo...sabo...itu kurniaan Ilahi. so, sayangilah baby anda keh. jgn sia2kn anugerah Allah swt yg xternilai tue n corak la kehidupan dgn warna2 yg ceria. hopefully someday...baby anda tue leh jd anak yg soleh n solehah. insyaAllah.(~_^)

5 comments:

~Pengembara Sepi~ April 16, 2009 at 5:49 PM  

hmmm...salam alaik...mana satu baby enti ni...ramainya...

AKURO SAN April 16, 2009 at 7:45 PM  

Salam.
hmm... saya pun suka tgk baby... mmg geram... comel!
tapi saya takut nak pegang. sbb nanti saya menggelabah klu baby tu nangis... hik...hik...

Ratu Syahadah April 17, 2009 at 9:11 AM  

Waalaikummusalam wbt, akh pengembara sepi n ukhti akuro san. smua baby ana ada kt situ. he3. hati ana nih tpaut pd wajah2 suci bersih dorg tuh.=)

Ukhti akuro san, enti tkt pgg ek?? jgnla tkt2. nanti enti kna pgg gk. ye x?? ana xtkt nk pgg baby even yg baru lahir tuh. suka...pgg. cubit2...belai2...dukung2 g sana sini...mmg best...!! he3. klau yg mudah nanges tue biasanya ana akan pujuk jgk smp diam. klau xdiam jgk, br la ana bg kt mak2 dorg. leh jd pengasuh baby x ana nie?? he...=P

AKURO SAN April 17, 2009 at 11:15 PM  

Wah, enti mmg layak jadi pengasuh!
hehe...

itu lah enti... mungkin sbb ana anak bongsu, dan ana jarang bertemu dgn baby. tu yg ana takut sikit nak pegang baby. Ana dpt jaga anak saudara pun time anak saudara ana dah besar...

what ever pun, ana nak juga belajar jaga baby dan biasakan diri dgn baby... supaya ana tak kekok bila ada baby sendiri nanti... Ana harap bila ana ada baby nanti, ana dpt didik mereka menjadi insan yg soleh & solehah... Insya'Allah...

Ratu Syahadah April 20, 2009 at 3:35 PM  

Hu2...enti adalah hamba Allah yg ke-100 yg ckp ana layak jg pengasuh. mmg kna bka nursery nih. he3.=D

Enti ank bongsu rupany. br ana tahu. tp, even enti ank bongsu, someday...enti kna jd mak budak jgk. so, rajin2 la men2 dgn ank2 sedara ek. chehhh...mcm counsellor la plk. ana sndr pn kna gitu gk. so, insyaAllah...berkat doa n hrpn, smga ukhti n ana leh jd sorg ibu yg dpt mgasuh ank2 shingga jd ank yg soleh n solehah. dgn izin Allah...=)

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga