~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

I'm Bored...!!

Assalamualaikum wbt dan selamat pagi kawang-kawang...

Hari isnin dan selasa yang amat membosankan...!! ana tak tahu nak buat apa kat rumah bujang nih melainkan bangkit tido, masak, makan, solat, main tenet, read newspapers that the issue is already gone, read magazines that not valid for these week, tengok tv yang rancangannya entah apa-apa...then rotate. Do the same things for two days...again and again. Bila duk kat umah ni sorang-sorang, jadi tak tahu nak buat apa. Takde teman bual dan mengharapkan tenet dan tv menjadi peneman setia. Hohoho...sampai bilakah ana akan duduk berseorangan camni? sabar jela.

So, today is wednesday. Huhu...tak sabar-sabar nak keluar rumah~ gi kerja. But, as usually...pagi-pagi camni tak tahu nak buat apa selain daripada check e-mail, check facebooking, check blog, check itu check ini kat dalam laptop kesayangan ana nih sambil makan maggi kari. Memang besh...!! berpeluh duk mengadap laptop sebab makan maggi yang panash dan pedash. Well, kejap-kejap lagi nak gi masak untuk lunch laks. Ana nak masak apa ek? hoho...itu biarlah rahsia. Ana godam jela apa yang ada kat dapur tuh...asalkan jadi makanan yang boleh ana makan sebelum gi kerja hari nih. Hmm...what i do right now? typing...and listening the mp3...lagu jiwang by Avril Lavinge. Best lagu tuh. Sambil-sambil menaip, sambil-sambil ana try tuk memahami bait-bait lagu yang ana dengar.~ you're everything that i wanted...!! wah...!!

Agak-agaknya sampai bila la ana nak duk dalam keadaan camni ek? ligat otak ni berfikir. Tapi tak jumpa jalan yang membolehkan ana keluar dari dilema kebosanan tahap yang melampau nih. Bila la dak-dak tuh nak balik umah...hmm...balik la oit. Dah lama tak makan sama-sama, dah lama tak borak sama-sama...huhu. Time gi kerja rasa sonok sangat coz i can meet a lot of people out there and talk with them. Tapi bila balik umah, rasa seram sejuk je...coz i'm staying at the dark place. Dangerous. But, i should...

Life's should be goes on and ana try kuatkan semangat untuk tak jadi penakut even duk kat umah sendiri. Bosan tetap bosan coz duk kat umah sorang-sorang. But, i believe that my frens will be come here someday...and lastly i'm not alone. InsyaAllah.

P / s : I'm so bored. But, i will make it okay...(~_~)

12 comments:

Helas(^o^)\m/ February 17, 2010 at 2:10 PM  

laa.. tu la . orang suh kawin x mo.. nah. ada husband x la tu boring. bleh bawa jalan2 p mesjid india haha

Az February 17, 2010 at 2:36 PM  

pa kaitan dgn Masjid India?

aha

waa..ddk sorg2..beraninyer..
gee~

Azriey SinarMawaddah February 17, 2010 at 11:19 PM  

kekdng peluang tu datang sekali je, nasiblah klu ia dtg berulang kali... Fikir²kan..

p/s: " Barang siapa yang ALLAH mahukan kebaikan untuknya, nescaya DIA akan menguji dengan kesusahan " Diriwayatkan Al-Bukhari

Ana Muslimat February 18, 2010 at 12:28 AM  

Salamunalaik wbt..

Saleh : klu ikutkn hati, hari ni jgk sy nk ke arah munakahat tuh. hamba Allah swt mana yg xmo jejaki ke baiti jannati..?? tp, smua tu tpksa ditangguhkn buat kli kedua. why..?? just Allah swt knows everything. xperlu sy hurai kt sini.

Az : klu sy trn KL, sy memang ska gi masjid india sama ada dgn kwn2 or dgn my one n only. emm.. alhamdulillah n insyaAllah, stakat nih msh brani tuk dk sorang2 kt umh. be a brave woman.

Azriey : peluang yg ada kli nih xmgkn sy biarkn blalu persis yg lalu. n.. sy redha dgn ujian2 yg sy trma. i should goes on even so hard for another person. i should be dare tuk ujian2 yg maha berat. am i right?? just Allah swt know me much better than u..

Wallahua'lam bissowab.. ya akhi skalian. =)

Helas(^o^)\m/ February 18, 2010 at 8:56 AM  

hehhe. rileks2.. sbar ek.. ada hikmah setiap kejadian

Ana Muslimat February 18, 2010 at 10:11 AM  

Sy stiasa sbr saleh. klu xsbr, xdela ikin yg skg ni. bab munakahat mmg 1 bab yg complicated. so slagi Alah swt blm tunjukkn jln n restu tuk bsatu, buat la apa2 pn pasti xkn go on. sy dgn dia ibarat kwn. tu lbh slesa pd sy. so xterasa sgt even lalui proses penangguhan sbyk 2 kali. i accepted..!! =)

Helas(^o^)\m/ February 18, 2010 at 10:21 AM  

alalalaaaa...

jgn telalu emosi wahai sahabat.. ko lama x kena buli ngan aku ne kan. tu la pasal ko bleh boring hehe

Ana Muslimat February 18, 2010 at 11:13 AM  

Hohoho.. emosi?? nope..!! dun wori.. i'm not emotional. just wanna remind myself that i was accepted all the things yg bkait rapat dgn soal itu.

Klu bab2 buli-mbuli mmg kna bg kt awk eh saleh?? da xde keje len ke nk buat nih?? huhu.. =(

Helas(^o^)\m/ February 18, 2010 at 11:21 AM  

wahahha.. ya la ya la..

Ana Muslimat February 18, 2010 at 11:23 AM  

Sabo jela dpt kwn cmni.. huhu.. =|

Helas(^o^)\m/ February 18, 2010 at 11:24 AM  

haha.. like u dunt know me hahaha

Ana Muslimat February 18, 2010 at 11:50 AM  

Hoho.. i already know u.. =P

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga