~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

Dunno What Else To Do...

Salamunalaik wbt...

Dah agak lama rasanya ana tak menyinggah kat sini. Kerana tahap kemalasan yang melampau, ana tak "emboh" meluangkan masa walaupun sekejap. Haih...kenapa la malas sangat eh? tak tahu la apa nak jadi dengan ana nih. Yang pastinya, tetiba lak hari nih datang angin nak menaip. Disebabkan hari ni ana off day, so ana rehat-rehat jela kat umah...sampai dah tak tahu apa nak dibuat. Bosan, tapi bersikap enggan melakukan perkara yang ana suka lakukan...yakni membaca. Aduhai...sejak bila la ana bertukar pe'el nih? ana sendiri pun tak sedar sejak bila ana dah jadi seorang yang kurang membaca. Huhu...sadis! adakah disebabkan jadual kerja yang tak macam dulu? adakah disebabkan badan terlalu cepat letih dan mengantuk? hmm...don't know. Yang pastinya, ana dah lama tak spend my free times for read some issue or any related books that i really love before.

So for now, i think doesn't have more things that i wanna shared. InsyaAllah, kalau ada apa-apa yang singgah kat dalam kepala ni sebagai idea untuk bercakap, ana akan kembali lagi ke sini. Just waiting for anything else~ story like a journal of "birds". So, insyaAllah...next time i will be here again. (^_^)

P / s : Ikin~ sedang mencuba untuk menceritakan sesuatu. Tapi terlalu sukar untuk diterjemahkan dalam ayat yang termudah...

2 comments:

abuyon March 30, 2010 at 5:35 AM  

salam sinar,

Ingatlah Allah, ingatlah Allah
maka hatimu jadi tenang

Moga Allah melapangkan
hatimu

Ana Muslimat March 30, 2010 at 1:04 PM  

Waalaikumsalam wbt..

InsyaAllah, amin ya Rabb. mudah2an ana stiasa dtenangkn oleh-Nya mlalui apa yg tlh Dia turunkn.. =)

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga