~ SINAR MAWADDAH (~_^) ~

"Sebaik-baik iman adalah amal, Sebaik-baik amal adalah insan, Sebaik-baik insan adalah yang pemurah, Semurah-murah sedekah adalah senyuman, Sebaik-baik senyuman adalah yang menenangkan jiwa..."

New Face...!!

Salamunalaik wbt ana ucapkan pada pengunjung yg sudi meluangkan masa senggang kat blog ana yg sempoi nih. alhamdulillah. alhamdulillah...sebab hari nie siap jugak mengedit coding untuk template yg baru nih. terkial-kial nak add and remove coding yg ada. hu2...but, at last siap gak dalam tempoh 2 hari. alhamdulillah.

Actually ana saja je change template weblog nie sebab da buhsan dengan template yg lama. al-maklumla...hampir setahun mengadap color and themes yg sama, buhsan jugak. alih-alih ana rajinkan diri nie sikit untuk change something untuk nampak fresh, nice and simple. yup, i was got it and hope so ia dapat "menceriakan" mata para pengunjung yg sudi berkunjung ke sini. apa-apa hal pun, syukran jazilan ana ucapkan pada sahabat sahabiah sebagai tanda penghargaan kerana follow up blog ana yg cikai-cikai nih. syukran.\(^_^)/

P/s : Ahlan wa sahlan, ikhwan wa akhawat...

8 comments:

Syira October 30, 2009 at 12:32 PM  

comey nye page dia...buatkn utk akak..hahahaha....akak mana pandai main coding2 ni..copy&paste pandai ler...nnt ajo yer..sayang ikin..

Kerna Kasih Azriey Sinar October 30, 2009 at 12:34 PM  

betul² betul, cantik sejuk mata memandang blog nih.sesejuk mata memandang sidia juga :)

Ratu Syahadah October 30, 2009 at 1:49 PM  

He3.. bc komen akk n azri nih buat ana tsenyum sendiri jerk. ana godek2 je coding tuh sampai jd cmni. buang n tambah apa yg patut. anyway, klu blog xcumei, xmo ziarah la ek?? hu2.. =(

Apa2 hal pn, syukran jazilan ats komen korg bdua. =)

~Pengembara Sepi~ October 30, 2009 at 2:56 PM  

ehem2...rupanya enti bz wat bende ni ye...oooooooooooooooooooooooooooooooo

Ratu Syahadah October 30, 2009 at 4:14 PM  

Ana buat nih time lunch hour la ejal oit. ana gunakn lunch hour smbil mkn smbil buat menda nih. time tu je satu2nya masa utk godek2 menda alah nih. sbb tu ana mls nk tukar template sblm ni. ana byk keje kt cni. asyik buat template utk portal kementerian je. template blog sendiri comot. skg rjn cz da jemu dgn yg lama. =(

Kerna Kasih Azriey Sinar October 31, 2009 at 12:04 AM  

ikin je kata sndr az x msk blog ikin.huaaaa sedihhhh. padahal az msk slalu bebenor blog ikin wlu comot mcmner pun.ikin je jaran masuk blog az, memacam alasan siap kata blog az paling lembab huaaaaaa! sedih nih.pujuk cepat :p

dah tu, nak tinggalkan komen dlm post az susah bebenor huaaaaa bertambah lagik sedihnya. jenoh ikin memujuk nih :p

hehehe! ikin kena pujuk az lg byk dr az kena pujuk ikin hehehe!

HELAS October 31, 2009 at 1:38 AM  

waa edit coding.. gerun aku dngr hehe
adess.. satu ja masalah dia ne... mesti ada pop mup haiz... kacau tul laa.. hahaha...

harap layout dah ok.. isi pun mesti padat k..

Ratu Syahadah November 2, 2009 at 7:48 AM  

Aduuuuuuuhh.. nk kna pujuk2 la pulaks. hu2.. cmne nih?? xreti bebeno nk pujuk2 org nih. pujuk kucen retila.. he3. =P

Hmm.. insyaAllah, hope so weblog yg xseberapa nih akn ana tmbhkn dgn info yg bermanfaat utk kita semua. insyaAllah n doa2kn.. =)

Related Posts with Thumbnails
~ Ahlan ~ Selamat Datang ~ Welcome ~ Vanakam ~ Huang Ying ~

.::Asma al-Husna::.

.::Kalendar::.

.::Profil Penulis::.

My photo
Shah Alam, Malaysia
Salamunalaik wbt, I am Ikin. I really love music, fashionista, love poems, happy go lucky and easy going, simple.. but sometimes too complicated, talkative and suddenly will be so silent, like to make a jokes and always thinking to make somebody else smile and laugh with me. So, it's just pieces from me and nice to know you all out there. Salam ukhwah and happy browsing! May Allah swt bless us for always, insyaAllah..(^_^)

.::Tautan Dari Sahabat::.

.::Sahabat::.

.::Mari Celoteh::.

** Diharapkan apa jua yang "dilontarkan" diruangan chatbox ini adalah satu ungkapan yang ikhlas dari hati. Chatbox disediakan bukan untuk tujuan provokasi, bukan untuk menyindir dan bukan untuk menyakitkan hati hamba Allah swt yang lain. Berfikir sebelum menaip. Kerjasama pengunjung adalah amat dihargai. Semoga kita semua sentiasa diberkati Ilahi. Salam ukhwah dari pemilik blog. Sekian, terima kasih.(~_^)

.::Terimalah Taubatku::.

Hati hiba mengenangkan dosa-dosa yg ku lakukan...
Tuhan Maha Kuasa, terima taubat hamba berdosa...
Ku akui kelemahan diri...
Ku insafi kekurangan ini...
Ku kesali kejahilan ini...
Terimalah...taubatku ini...
Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan...
Kerana hilang dari jalan menuju redha-Mu ya Tuhan...

Ya Tuhan, terimalah...taubatku ini...(~_~)

.::Mutiara Kata::.

Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.~Hamka

Bagaimana juapun, kita hidup mesti beradat, dihapus adat lama pasti timbul adat baru.~Hamka

Keadilan yang ada pada diri seseorang raja, laksana sebentuk mutiara. Meskipun yang empunya telah mati, mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya.~Hukama

Kepercayaan agama menjelaskan bahawa manusia makhluk yang termulia darjatnya didalam alam. Penganut-penganut tiap-tiap agama mempercayai bahawa penganut agamalah yang paling mulia.~Hamka

Walaubagaimanapun alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.~Lukmanul Hakim

Ikhlas dan sejati akan bertemu didalam senyuman anak kecil, senyum yang sebenarnya senyum, senyum yang tidak disertai apa-apa.~Hamka

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.~Maksud Hadis

Yang menjadi kepala pemerintah ialah kebenaran dan yang menjadi hakim yang paling berkuasa ialah keadilan.~Hamka

Kalau engkau merasa berkuasa untuk membuat aniaya kepada hamba Allah, ingat pula bahawa Allah lebih berkuasa membalasnya.~Umar Al Khatab

Allah sangat menyukai orang-orang Mukmin yang mempunyai pekerjaan.~Hadis

Bertangguh itu pencuri masa.~Peribahasa Arab

Lebih baik menerima nama baik daripada harta.~Pujangga